Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз си взех пера от бриколажа, те са универсални, някъде към 60 см, и после извадих старото и по него изрязах новото. Не съм много доволен,защото нещо не е наред и по средата изчиства добре, а в края го замазва. След малко ще слизам до колата и ще го измеря колко точно е.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
      Аз си взех пера от бриколажа, те са универсални, някъде към 60 см, и после извадих старото и по него изрязах новото. Не съм много доволен,защото нещо не е наред и по средата изчиства добре, а в края го замазва. След малко ще слизам до колата и ще го измеря колко точно е.
      ок 38см, но не съм сигурен, аз също смених само перото, и при мен малко остава по края не изчистено, ама 50лв за цяло рамо няма да дам

Comment

Това 38 е сигура, нали?
        Щото я няма старата и нямам как да измеря.
        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
          Това 38 е сигура, нали?
          Щото я няма старата и нямам как да измеря.
          Колегата казва че сменяме само гумената част (аз лично ползвам такава от стара чистачка). Ако при теб я няма цялата пластмасова част, еквивалентна на перата отпред, трябва да си вземеш цяло рамо от магазина. Обикновено перо не може да се сложи там
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Няма начин да няма начин...
            Снегът от тавана се изпързаля и строши перото (гумата и пластините) онова, дето се продава по маг. Рамото си е здраво....
            Ще взема утре перо 38см. И ще го закрепя някак..
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Няма начин да няма начин...
              Снегът от тавана се изпързаля и строши перото (гумата и пластините) онова, дето се продава по маг. Рамото си е здраво....
              Ще взема утре перо 38см. И ще го закрепя някак..
              Задна чистачка на Шампион струва 26.80 лв. Ти си решаваш, но от сега ти казвам че няма да закрепиш стандартно перо от магазина
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Що? Какво му е особенното??
                Има винтоверти, видии, лепила....всякакви!!
                Онова, дето падна все е било закрепено някак?!
                Не ми се дават толкова пари, без да съм опитал.
                sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  Задна чистачка на Шампион струва 26.80 лв. Ти си решаваш, но от сега ти казвам че няма да закрепиш стандартно перо от магазина
                  Става перфектно, точно като оригиналното!
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Цяло перо не, но само гумата - да

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      Цяло перо не, но само гумата - да
                      Пак не четеш. Колегата каза че пластмасовата част е строшена.
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Пак не четеш. Колегата каза че пластмасовата част е строшена.
                        Виж пост 20

Comment

Да споделя, за протокола.

Няма как да се комбинира старото рамо с ново 38см.перо, защото перото е по-широко и не влиза в рамото, както е предвидено, да се скрие вътре.

В магазина ми предложиха два варианта рамо и перо- фабричен комплект.
                          За 20 и за 26 кинта.
                          Купих от 20, всичко пасна, ноооо.... пружинката в рамото е по-слаба, не притиска достатъчно и в горния край стъклото не се почиства.
                          Извадих перото от новият комплект и го сложих на старото рамо.

Стана чудесно и лесно. Въпрос на един щифт и няколко минути.
                          Можежеше и да се разменят само пружинките, ама ми се видя по-тегаво...
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Да споделя, за протокола.

Няма как да се комбинира старото рамо с ново 38см.перо, защото перото е по-широко и не влиза в рамото, както е предвидено, да се скрие вътре.

В магазина ми предложиха два варианта рамо и перо- фабричен комплект.
                            За 20 и за 26 кинта.
                            Купих от 20, всичко пасна, ноооо.... пружинката в рамото е по-слаба, не притиска достатъчно и в горния край стъклото не се почиства.
                            Извадих перото от новият комплект и го сложих на старото рамо.

Стана чудесно и лесно. Въпрос на един щифт и няколко минути.
                            Можежеше и да се разменят само пружинките, ама ми се видя по-тегаво...
                            Тоест понякога е добре да се слуша какво казват хората тук
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Йес!!

п.п.
                              ".....Няма как да се комбинира старото рамо с ново 38см.перо, защото перото е по-широко и не влиза в рамото, както е предвидено, да се скрие вътре...."

не ми е достатътчно да ми се каже-не става. Дори това ме амбицира повече.
                              Трябва да разбера и ЗАЩО?
                              Last edited by ALFonsOlder; d.m.y г., 19:05.
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Йес!!

п.п.
                                ".....Няма как да се комбинира старото рамо с ново 38см.перо, защото перото е по-широко и не влиза в рамото, както е предвидено, да се скрие вътре...."

не ми е достатътчно да ми се каже-не става. Дори това ме амбицира повече.
                                Трябва да разбера и ЗАЩО?
                                Според мен трябва да си поръчаш при стругар матрица за феродови дискове за съединителя, след това да купиш азбестов прах, смола и останалите компаунди и да си отлееш един феродов диск. А като дойде време за смяната му може в мазата да си направиш мини леярна, в която да си излееш нитовете. Със смяната на перата на чистачките определено няма да учудиш света, но с това, което ти давам като идея със сигурност ще влезеш в аналите на историята.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X